Ziya Şark Sofrası
- Adres:
Kurumsal
1982’den 2013’e…
Çeyrek Asra damgasını vuran lezzet…
Ziya Şark Sofrasının 32.Lezzet yılı
Etin ateşsiz, közsüz, bulgurla yoğrularak pişirildiği Şanlıurfa. Sıra gecelerinde çiğ köfteyle kavrulmuş, gırtlaklardan çıkan yanık nağmelerin yıldızlara yükseldiği Şanlıurfa. Dünyanın en eski yerleşim merkezi, medeniyetler yatağı, kültür mozaiği. Sıra gecelerinde küçüğe sevgi, büyüğe saygının öğrenildiği, yemenin içmenin ve ikramın sanata dönüştüğü Şanlıurfa. Ve bu kültürle yoğrulmuş Şanlıurfa Birecikli kardeşler, dev restoran zincirleri karşısında geleneksel Şark mutfağını yeniden canlandırmayı kendilerine ideal edindiler. Daha 1982'de Bakırköy'de ilk şubelerini açarlarken bu heyecanı içlerinde duyuyorlardı.
Aynı heyecan ile başlayan bu süreçte Fatih - Florya - Dudullu - Kavacık - Sultanahmet - Koşuyolu ve Zeytinburnu olmak üzere şubeler açılmış ve tüm Türkiye'de ve Dünya ülkelerinde şubeleşme atağına kalkacak Ziya Şark Sofrası sağlam temeller üzerine kurmuş olduğu yapısı ve çeyrek asrı doldurmuş olmanın verdiği gurur ile hedeflerine koşar adım ilerlemeye devam ediyor. Ziya Şark Sofrası bugün yedi ayrı lezzet noktası ile kebap kültürümüzü başarıyla temsil ederek ve misafirlerine kaliteli hizmet sunarak, sektöre pek çok yenilik getirdi.
ZİYA’nın sektöre getirdiği yenilikler
- 1994 yılında mutfağını misafirlerine açan ilk kurum olarak halen devam eden “açık mutfak” uygulamasını başlattı.
- Restoran sektörünün ilk ve tek okulu olan “Ziya akademiyi” kurarak sektöre sertifikalı iş gücü kazandırdı.
- Şu an faaliyette olan sekiz şubesi ile ‘başka şubemiz yoktur’ anlayışının önüne geçti.