Çıtır Usta
- Adres:
Kurumsal
2003 yılında Atilla Külekçioğlu tarafından kurulan firma alanında uzman çalışanları ve farklı bakış açısı ile gıda sektöründe ilklere imza atmaktadır.
10 yıldır gıda sektöründe pide, lahmacun ve kebap segmentinde faaliyet gösteren Çıtır Usta’nın % 60’ı franchise olmak üzere toplam 52 şubesi mevcuttur.
Geleneksel lezzetleri, hızlı servis konseptiyle alakart restoran görünümlü şubelerinde sunan marka, bu anlamda sektöründe ilk olma özelliği taşıyor.
Firmanın İstanbul, İzmir, Bursa, Edirne, Zonguldak, Mardin,Muğla,Samsun, Keşan’da ve Çerkezköy’de şubeleri bulunuyor.
Şubelerini, iki konseptte konumlandırıyor. 2012 yılı itibarı ile Türkiye´ de ilk defa express modelini kendi segmentinde uygulayan Çıtır Usta ;
Genel olarak alışveriş merkezlerinde 80-
Caddelerde 120-
Express konseptini ise okul, hastane, toplu konut alanları gibi yoğun trafiği olan bölgelerde 80 ile
1200 m2’lik alana yayılan üretim tesisiyle sektöründeki öncü markalar arasında yer alan Çıtır Usta, güçlü lojistik ağına ve teknolojik altyapıya sahip.
Ürünlerin bayilere ulaştırılması ve günlük olarak +4 derecede servis edilmesi için frigorfik özel araç filosu bulunuyor.
Yan ürünler dahil olmak üzere 5 ayrı segmentte 60 parça ürüne sahip.
Türkiye’de yine sektöründe ilk olarak “hijyen koridoru” sistemini devreye geçirmiştir. Satın alma süreci ile başlayan hijyen koridoru müşterinin restoranı terk etmesi ile sonlanan bir süreçtir.